miercuri, 27 ianuarie 2010

La vanatoare de granturi si idei...

Pe ger si viscol spre/dinspre Europa, de luni dimineata, cu greu, tropaind pe coridoare, prin birouri cu fete zambitoare...
Unde e oare acel minunat birou sau acel minunat site care sa gestioneze printr-o inter-fata (!?) prietenoasa batalia omului obisnuit cu hatisurile birocratice?

Nu e! Nu e! Asa ca înarmaţi-vă cu multă răbdare, cu o dantură  care să vă permită să scrâşniţi din dinţi pe când aveţi aerul că zâmbiţi!
Si va amintiti că  munca nu a omorât pe nimeni, dar nici de lene nu se ştie să fi murit cineva.


Ah, da, între timp, poate aruncaţi o privire aici, sunt lucruri frumoase.

E-portfolios si lifelong learning

Iata cateva video-clipuri despre e-portfolios

O introducere simpla si simpatica:
http://www.youtube.com/watch?v=6B3tujXlbdk

Utilizarea lor cu studentii
http://www.youtube.com/watch?v=YZ_CRwifBCw

Hmmm, ar fi interesant sa lucram ceva in sensul acesta cu studentii nostri.

luni, 18 ianuarie 2010

Uff, inca o caramida la identitatea virtuala...

Horoscopul pe scurt (?!) spunea ca inceputul anului va fi o perioada de incercari... Deci sa incercam. Aici intentionez sa-mi gasesc una din voci - teach-erita de engleza a studentilor de la Facultatea de Asistenta Sociala si Sociologie a Universitatii Babes-Bolyai. Cea care incearca cu indarjire sa-i invete, uff, engleza pentru scopuri academice. Mari dureri de cap, in conditiile in care romana pentru scopuri academice pune probleme majore.

Perioada de tatonare, zic, cred, s-a terminat - e vremea de proiecte, de studii serioase, de cercetare -  Pana una alta, ma uit cu admiratie si respect la eforturile colegelor de la Timisoara, Gabriela Grosseck si Carmen Holotescu.

Sincronizarea cu tehnologiile web 2.0 da batai de cap globale - interesant acest articol!